Actueel

Het volledige programma voor het 11de symposium Cardiovasculaire Verpleegkunde is bekend! Verpleegkundige zorg bij ablatie, voeding voor de cardiologische patiënt, depressieve symptomen na harttransplantatie, advanced life support en mitraclip, zijn slechts enkele van de vele interessante topics die aan bod zullen komen!

Op 8 juni 2018 neemt BWGCVN deel aan het 6e Belgische congres Acute Cardiologie georganiseerd door BIWAC.

Tijdens dit congres worden er diverse lezingen gegeven en kan u deelnemen aan ALS-workshops.

Voor informatie over het voorlopige programma, ga naar: https://www.eiseverywhere.com/ehome/300730&t=c3450356422348f50a52eaf26f4a24e5

De Belgische Werkgroep Cardiovasculaire Verpleegkunde en UZ Leuven nodigen u uit voor het 11e symposium Cardiovasculaire Verpleegkunde! Noteer 31 mei 2018 alvast in u agenda.

European Society of Cardiology organiseert een webinar over de betrokkenheid van patiënt en familie in de cardiovasculaire zorgverlening. Deze gaat door op 24 januari van 18u tot 19u. De voertaal is Engels. Geïnteresseerden kunnen dit gratis volgen.

Wat?

In het kader van een doctoraal onderzoek onder supervisie van prof. dr. Els Clays, wordt er aan de hand van een kwantitatieve studie nagegaan hoe Vlaamse zorgverleners omgaan met gezondheidseducatie betreffende seksualiteit in de zorg bij patiënten met hartfalen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vragenlijst die peilt naar kennis, attitude en barrières die ervaren worden door zorgverleners omtrent dit topic.

Opleiding voor verpleegkundigen - Vrijdag 5 oktober 2018

Zin om je kennis en vaardigheden over de diagnostiek en behandeling van hartritmestoornissen verder uit te breiden?

De Belgian Heart Rhythm Association organiseert in samenwerking met de Belgian Working Group on Cardiovascular Nursing een opleiding voor verpleegkundigen over hartritmestoornissen.

Van 8:30 tot 12:30 worden de lezingen in het Nederlands gegeven. Tijdens deze lezingen zullen volgende onderwerpen aan bod komen:

De Belgische Werkgroep voor Cardiovasculaire Verpleegkunde nodigt u van harte uit op het 10e Symposium Cardiovasculaire Verpleegkunde dat samen met het Imeldaziekenhuis Bonheiden wordt georganiseerd.

Datum: 11 mei 2017 van 8u30 tot 16u00

Postgraduaat hartfalen

UC Leuven-Limburg organiseert komend academiejaar, in samenwerking met de Belgian Heart Failure Nurses, de Belgian Working Group on Cardiovascular Nursing en de Belgian Working Group on Heart Failure een opleiding tot postgraduaat Hartfalen.

Voor wie?

Het postgraduaat richt zich tot professionals die in hun beroepspraktijk in aanraking kunnen komen met personen met hartfalen.

Meer info?

The 36th Annual Scientific Meeting of the Belgian Society of Cardiology will be held in Brussels on 9 & 10 February 2017. 

Take this opportunity to present your research and submit your 
abstracts.

Ook jij kan op een eenvoudige manier bijdragen aan het in stand houden van een kwaliteitsvolle geneeskunde in België voor hartfalenpatiënten.

Klik nu op onderstaande link en laat je stem horen!

http://www.petities24.com/hartfalen_charter_2014

Twee Belgische cardiologen, Pedro Brugada en Patrick Serruys, zijn in München onderscheiden met een Gouden Medaille van de Europese Cardiologische Vereniging. 

Gazet van Antwerpen, donderdag, 13 september 2012